Хората на бъдещето



Италиански учени предполагат, че хората на бъдещето ще се различават значително от съвременните хора. Според прогнозите им, потомците ни ще загубят част от зъбите, ще изчезнат косата и брадата, а пръстите ще бъдат дълги и тънки.

Установена е тенденция към увеличаване на ръста – в момента всеки пети жител на Италия е висок над 180 сантиметра, докато след Втората световна война само 6 процента са имали такъв ръст.

Коментирайки пътя на еволюцията на човека, философа Франческо Сфорца смята, че електронния информационен прогрес ще доведе до определени изменения в нервната система на хората. “Днешните деца вече имат способности, които липсват при предишните поколения, - съгласява се с него Джузепе Саджезе, представител на Италианската асоциация на педиатрите. – Наблюдават се подобрения благодарение на технологичния прогрес, но има и редица заболявания – от затлъстяване до депресия”.

Освен това, хората на бъдещето ще бъдат потенциално по-красиви, но без коса, а мъжете без брада. От постоянното използване на клавиатури на компютри, мобилни телефони и др. пръстите ще станат по-дълги и по-тънки. Възможно е също човека на бъдещето да изгуби част от зъбите си т. нар. “мъдреци”, допълват италианските

Източник: bgfactor.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар